På jakt efter ett kök i gediget trä?

Bor du i Skåne eller Blekinge och drömmer om ett shaker-kök byggt i vackert massivt trä? Vi platsbygger ditt kök med material noggrant utvalda från de svenska skogarna. Du kanske vill skapa en plats för gemenskap med nära och kära? Eller vill du skapa en mysig plats för familjens middagar? Att inreda i massivt trä är ett hållbart alternativ och skapar även en härlig känsla av gediget hantverk. Oavsett vad dina önskemål är så gör vi arbetet på en hög och kvalitativ nivå. För oss är det inte bara viktigt med en toppkvalitet, utan också att resultatet av vårt arbete överensstämmer med dina önskemål.

Vi vill skapa en oas för lugn och ro i allas hem. Om vi får bestämma så bygger vi luckor och alla synliga delar i massiv svensk ask som ger formstabilitet och kvalitet. Askens härliga struktur kan man skymta även på täckmålade ytor där mönstren bryter igenom på ett snyggt och naturligt vis. 

 

Vi använder hållbart och massivt trä

När vi gör stommar och lådor använder vi massivt furu som är ytbehandlad. Ytbehandlingen brukar vi göra med bland annat vit lasyr eller olja. Och det är inte bara snyggt utifrån. Det ger också en härlig känsla när man tittar in i skåpen.

Lådskenorna är givetvis med fullutdrag och dämpning. Luckorna som tillverkas i 22 mm massiv ask monterar vi gärna inuti stommen och stomkanterna klär vi in med lister i ask. Då kan du själv välja att ha synliga gångjärn som ger ett mycket arbetat intryck.

 

Innan vi påbörjar arbetet kommer vi på hembesök till dig för att mäta och skräddarsy ditt kök. Självklart är du välkommen med egna förslag. Vi delar även vår kunskap utifrån dina önskemål. För oss är det mycket viktigt att resultatet blir som du vill ha det och ännu bättre. För standard är inget vi försöker uppnå. Vi strävar efter kvalitet och ett hantverkarmässigt resultat.

 

Trä. Bara trä

Kontakta oss

Tips inför en köksrenovering

Inför en köksrenovering brukar det vara mycket att tänka igenom. Därför rekommenderar vi dig att gå igenom hur du rangordnar det som är viktigast för dig. Varför inte göra en lista? Inspirera dig gärna av andra och plocka in saker du gillar. Det kan handla om allt från små detaljer som knopparna på köksluckorna till stora idéer som placering av vitvaror. 


Frågor som kan vara bra att tänka igenom inför en köksrenovering: 

  • Hur vill du använda köket? Älskar du att laga god mat? Eller är du kanske intresserad av att baka goda bakelser? Då kan det vara bra att ha stora ytor för plåtar eller stora kastruller.
  • Hur ska du använda köket? Är köket främst till för att laga mat, eller vill du ha det som en samlingsplats för umgänge med vänner och familj? Återigen, vad gillar du? När du vet det blir det lättare att planera köket för att du ska trivas i det och använda det på bästa sätt.
  • Hur är ditt kök planerat idag? Var går vattenledningar och elledningar? Vill du göra om helt är ledningar ett viktigt steg att se över innan du bestämmer dig. Du kanske vill kunna stå i mitten av rummet och laga mat från en köks-ö? Eller vill du kunna stå vid spisen och samtidigt kunna kolla ut genom fönstret på den omgivande naturen eller stadsmiljön?
  • Var i köket vill du ha dina vitvaror? Här brukar ergonomin spela stor roll. Avställningsytor kan exempelvis vara bra att ha i anslutning till diskho och spishäll. Och diskho och diskmaskin kan med fördel ligga i nära anknytning till varandra för att underlätta matlagningen. Du kanske själv har varit med om att du måste böja dig ner för att se maten i ugnen? Därmed kan en ugn i ögonhöjd vara bättre för ergonomin och göra matlagningen eller bakningen enklare.

Dessa saker är väldigt bra att tänka igenom, men tveka inte att ta hjälp av oss i dessa frågor. Vi har mycket god kunskap och erfarenhet av köksrenoveringar och hjälper dig mer än gärna.

Kontakta oss

Snickeri & utställning

Hedgatan 1
288 31 Vinslöv

Facebook

Snickeri och Utställning

Hedgatan 1

288 31 Vinslöv

Post
Åraslöv 1101
288 90 Vinslöv