Shakerkök

Se vårt utbut av exklusiva kök i trä

På jakt efter ett shakerkök i Skåne i gediget trä?

Bor du i Skåne eller Blekinge och drömmer om ett shakerkök byggt i vackert massivt trä? Vi platsbygger ditt kök med material noggrant utvalda från de svenska skogarna. Du kanske vill skapa en plats för gemenskap med nära och kära eller endast skapa en mysig plats för familjens middagar? Att inreda i massivt trä är ett hållbart alternativ och bidrar även till en härlig känsla där det gedigna hantverket får en central plats i rummet. Oavsett vad dina önskemål är så gör vi arbetet på en hög och kvalitativ nivå. För oss är det inte bara viktigt med en toppkvalitet, utan också att resultatet av vårt arbete överensstämmer med dina önskemål. Vi vill skapa en oas för lugn och ro i allas hem. Om vi får bestämma så bygger vi luckor och andra synliga delar i massiv svensk ask som ger formstabilitet och kvalitet. Askens härliga struktur kan man skymta även på täckmålade ytor där mönstren bryter igenom på ett snyggt och naturligt vis. 

Våra kök

Shakerkök i Skåne framför allt i Vinslöv, Hässleholm eller Kristianstad
Med hållbart och massivt trä

När vi gör stommar och lådor till shakerköket använder vi massivt furu som är ytbehandlad. Ytbehandlingen brukar vi göra med bland annat vit lasyr eller olja. Och det är inte bara snyggt utifrån. Det ger också en härlig känsla när man tittar in i skåpen.

Lådskenorna är givetvis med fullutdrag och dämpning. Luckorna som tillverkas i 22 mm massiv ask monterar vi gärna inuti stommen och stomkanterna klär vi in med lister i ask. Då kan du själv välja att ha synliga gångjärn som ger ett mycket arbetat intryck.

Inspiration till köket

Unikt kök med vit & svart kombination - endast trä

Hembesök för dig som vill ha ett shakerkök i Skåne för att mäta och skräddarsy

Innan vi påbörjar arbetet kommer vi på hembesök till dig i Vinslöv, Hässleholm eller Kristianstad, för att mäta och skräddarsy ditt kök. Självklart är du välkommen med egna förslag och om du vill, delar vi gärna vår professionella kunskap anpassade efter dina önskemål. För oss är det mycket viktigt att resultatet blir som du vill ha det och ännu bättre. För standard är inget vi försöker uppnå – vi strävar efter kvalitet med ett hantverkarmässigt resultat.

Inspiration till köket

Unikt kök med en kombination av modernt & klassiskt - endast trä

Tips inför en köksrenovering

Inför en köksrenovering brukar det vara mycket att tänka igenom. Därför rekommenderar vi dig att gå igenom hur du rangordnar det som är viktigast för dig. Varför inte göra en lista? Inspirera dig gärna av andra och plocka in saker du gillar. Det kan handla om allt från små detaljer, som knopparna på köksluckorna, till stora idéer som placering av vitvaror. 

 

Frågor som kan vara bra att tänka igenom inför en köksrenovering till ett shakerkök: 


Hur vill du använda köket? Älskar du att laga god mat? Eller är du mer intresserad av att baka goda bakelser? Då kan det vara bra att ha stora ytor för plåtar eller stora kastruller.

 

Är köket främst till för att laga mat, eller vill du ha det som en samlingsplats för umgänge med vänner och familj? Om du vet vad du vill ha blir det lättare att planera köket utifrån dina behov.


Hur är ditt kök planerat idag? Var går vatten- och elledningar? Vill du göra om helt är det viktigt att se hur ledningar i köket går innan du bestämmer dig. Du kanske vill laga mat i mitten av rummet från en köks-ö eller stå vid spisen och samtidigt se ut genom fönstret på den omgivande naturen eller stadsmiljön?

 

Är ditt kök ergonomiskt? Avställningsytor kan exempelvis vara bra att ha i anslutning till diskho och spishäll. Och diskho och diskmaskin kan med fördel ligga i nära anknytning till varandra för att underlätta matlagningen. De flesta ugnar är placerade långt ner, men en ugn i ögonhöjd vara bättre för ergonomin och göra matlagningen betydligt enklare.